«Που ωφελεί η ενεργειακή αναβάθμιση κουφωμάτων; Μάθετε περισσότερα εδώ

Πώς να επιλέξω σωστά τα μοτέρ των ρολών μου;

Πώς να επιλέξω σωστά τα μοτέρ των ρολών μου

Ένας κρίσιμος παράγοντας για την βέλτιστη λειτουργία των ρολών  σας  είναι η ορθή  επιλογή του ηλεκτρικού  μηχανισμού,  προκειμένου να προσδίδει σε αυτά την  μέγιστη άνεση, ευελιξία και το υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας. Πώς όμως  θα φτάσετε  στην σωστή επιλογή του μηχανισμού; Τί πρέπει να προσέξετε;

Παρακάτω ακολουθούν ορισμένες  χρήσιμες συμβουλές, προκειμένου να προχωρήσετε στην καλύτερη δυνατή αγορά.

  • Η ισχύς του μοτέρ:

Ο τύπος του ρολού (π.χ φυλλαράκι αλουμινίου βαρέως τύπου) και το εμβαδόν του ,  σας βοηθάει να βρείτε τη σωστή ροπή (Nm) του μοτέρ. Λαθεμένη  εκτίμηση βάρους θα οδηγήσει σε μοτέρ με λίγα Nm με αποτέλεσμα αυτό να καεί και  να μην είναι σε θέση να κλείσει ή να ανοίξει την πόρτα σας.

 

  • Διάμετρος άξονα:

Η διάμετρος του άξονα καθίσταται  σημαντικός παράγοντας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε στρογγυλό άξονα ή οκτάγωνο, προκειμένου να λάβατε τα σωστά εξαρτήματα, απαραίτητα για την εγκατάστασή του μοτέρ σας.

 

  • Γραπτή εγγύηση:

Ζητήστε γραπτή εγγύηση πενταετούς (5) διάρκειας. Προχωρήστε ένα βήμα παραπάνω και ενημερωθείτε τι ακριβώς καλύπτει η εγγύηση. Υπάρχουν προϊόντα που η εγγύηση τους είναι «διάτρητη» με συνέπεια να μην καλύπτεστε σε βασικές περιπτώσεις και στο μέλλον να δαπανήσετε εκ νέου χρήματα.

 
  • Αξιοπιστία καταστήματος:

Επιλέξτε καταστήματα τα οποία έχουν μακροχρόνια πορεία στο χώρο ,  διαθέτουν  τεχνογνωσία και εμπειρία. Βασικός άξονας  για την αγορά σας είναι  η παρουσία φυσικού καταστήματος μετά από πολλά έτη. Θα  αποτελέσει αναμφίβολα μια δυσάρεστη συνέπεια το να μην μπορέσετε να επικοινωνήσετε, σε όποια περίπτωση χρειαστεί,  με το  κατάστημα που αγοράσατε  το προϊόν σας ακόμα και πριν την λήξη της εγγύησης.

 
  • Γρήγορη παράδοση:

Η διαθεσιμότητα του προϊόντος είναι καθοριστική για την έγκαιρη εξυπηρέτησή σας, ενώ ταυτόχρονα αντανακλά και το μέγεθος του καταστήματος στο οποίο απευθύνεστε.  Είτε είστε ιδιώτης , είτε  επαγγελματίας γνωρίζετε πως  «η μεγαλύτερη αξία είναι ο χρόνος».

 

  • Οδηγίες τοποθέτησης:

Η εξυπηρέτηση μετά την πώληση (after sales services) είναι προαπαιτούμενο. Προτιμήστε η αγορά σας να γίνει από εταιρείες οι οποίες διαθέτουν εξειδικευμένο τεχνικό τμήμα , προκειμένου μέσω τηλεφώνου ή ακόμα και video κλήσης να σας κατευθύνουν βήμα – βήμα για την σωστή τοποθέτηση. Ιδανικά επιλέξτε η εν λόγω εταιρεία στην οποία θα απευθυνθείτε  να έχει παραγωγική μονάδα ρολών.

 
  • Αριθμός μητρώου μοτέρ:

Καταστήματα με πλήρη οργάνωση και συνέπεια έναντι πελατών και  συνεργατών διατηρούν αριθμό μητρώου σε κάθε μοτέρ, με αποτέλεσμα δυνητικά να γνωρίζετε τις προδιαγραφές του, αλλά και την ακριβή χρησιμοποίησή του.

 
  • Εναλλακτική μέθοδος λειτουργίας:

Για να πετύχετε την απρόσκοπτη λειτουργία του ρολού σας σε περίπτωση διακοπής ρεύματος είναι αδήριτη ανάγκη να επιλέξετε μοτέρ ηλεκτρικό με χειροκίνητη λειτουργία. Αν επίσης  μελλοντικά  επιθυμείτε  την  αναβάθμιση των ρολών σας  μέσω ενός απομακρυσμένου συστήματος διαχείρισης  τύπου Tahoma θα πρέπει να στραφείτε  σε επεκτάσιμα μοτέρ  μέσω  αντάπτορα ή  απευθείας σε μοτέρ ασύρματα.